Ingrediënten

AT14 skincare bevat géén contactallergenen en is daarom hypoallergeen. Ook vertellen we welke stoffen er wél inzitten.

 

Écht hypoallergeen

Geschikt voor alle huidtypen

Óók geschikt bij contactallergie

Wat maakt AT14 hypoallergeen?

“Hypoallergeen” wil zeggen dat een product minder waarschijnlijk allergische reacties zal veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Wanneer bekende en de wat minder bekende allergenen zijn vermeden is de kans dus veel kleiner dat een reactie optreedt.

AT14 Skincare bevat:

  •  Géén parfum
  •  Géén synthetische geurstoffen
  •  Géén kleurstoffen
  •  Géén wolalcoholen (lanoline)
  •  Géén minerale olie
  •  Géén cocamidopropyl betaīne

Cocamidopropyl betaïne zorgt voor het schuimende effect in shampoos en douchegels. Onze shampoo en douchecrème zullen daarom minder schuimen, maar de reinigende werking en optimale voeding wel blijft behouden.

Download gebruiksaanwijzing

De belangrijkste ingrediënten

Om de zeer gevoelige huid zo goed mogelijk te verzorgen, zijn de onderstaande huid identieke ingrediënten aan de producten toegevoegd.

Teunisbloemolie (Oenothera biennis oil )

Ook wel Evening Primrose Oil genoemd, is een waardevolle olie voor huidverzorging. Het heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, waaronder gammalinolzuur, en werkt tegen droge, ruwe en schilferige huid. Het heeft sterk vochtvasthoudende eigenschappen, kalmeert de huid en bevordert de bloedsomloop. Teunisbloemolie wordt o.a. gebruikt om symptomen van constitutioneel eczeem te verlichten. Het kan ook uitwendig worden gebruikt bij klachten zoals huidschilfers, roodheid, psoriasis, acne en een droge huid.

Macadamia olie (Macadamia integrifolia seed oil)

Is voedend en maakt de huid soepel. Deze olie trekt snel in en is niet vet. Bevat een hoog gehalte aan palmiteenzuur, een substantie die ook in talg voorkomt. Macadamia olie heeft ook een beschermende werking tegen beschadigende invloeden zoals zonlicht. Geschikt voor dagelijks gebruik bij alle huidtypen maar in het bijzonder voor (zeer) droge huid.

Squalane

Is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt. Het herstelt de natuurlijke balans van de huid, waardoor een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet. Squalane hydrateert de huid en verbetert het herstellend vermogen ervan. Het ondersteunt  het herstel van de elasticiteit van de huid.

Vitamine E (Tocopherol)

Wordt toegevoegd als huidverzorger en als antioxidant om de huid te beschermen tegen een teveel aan vrije radicalen (oxidatieve stress), maar ook tegen UV straling. Het zorgt er ook voor dat de producten langer houdbaar zijn door inwerking van zuurstof tegen te gaan.

Sheabutter (Butyrospermum parkii butter)

Is afkomstig uit de Sheabutter boom (Vitellara paradoxa of Butyrospermum parkii). Door de hoge concentratie huideigen essentiële vetzuren is het erg geschikt voor de verzorging van droge en beschadigde huid. Sheabutter draagt bij tot hydratatie van de huid. De huid wordt zachter, bloed- en zuurstofverzorging worden gemaximaliseerd, en een bescherming tegen uitdroging en Uv-straling wordt opgebouwd. Het vermindert huidirritatie en werkt ontstekingsremmend. De op cholesterol lijkende fytosterolen kunnen er ook bijdragen tot de anti-irriterende werking van Sheabutter, omdat de aanwezigheid van cholesterol nodig is voor de goede barrièrefunctie van de huid, wat o.a. tegen de irriterende stoffen beschermt.

Ceramide NG

Ceramiden zijn lipide-moleculen die vetverbindingen vormen en hierdoor deels verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid. Door de ruimte tussen de hoorncellen op te vullen, dragen ceramiden bij aan een sterke barrièrefunctie van de huid, het tegengaan van verdamping van vocht en het flexibel en soepel houden van de hoornlaag.

Hyaluronzuur

Is één van de best hydraterende ingrediënten die in huidverzorgingsproducten kan worden toegepast. Onderzoek toont aan dat hyaluronzuur de hydratatie en elasticiteit van de huid verbetert. Het trekt vocht aan vanuit de onderhuid en zelfs vanuit de lucht en verbetert op deze wijze de vochtbalans van de huid.

Hydrolyzed hyaluronic acid

Heeft door de molecuulgrootte een echt huid penetrerend effect. Het versterkt daardoor de natuurlijke afweer door productie van natuurlijke afweerstoffen door de huidcellen. Daarnaast stimuleert het de huidherstellende vermogens van de huidcellen en steunweefsels. Wondherstel wordt hierdoor gestimuleerd. Dit ingrediënt is van plantaardige origine en Ecocert goedgekeurd.

Sodium carboxymethyl beta-glucan 

Is een uiterst waardevol ingrediënt om de geïrriteerde huid te kalmeren. Het stimuleert het natuurlijke huidherstel en huidvernieuwing. Het ondersteunt de eigen antioxidant activiteit van de huid en beschermt de huid tegen milieuschade van o.a. Uv- straling. Het helpt de huid om vocht vast te houden.

Klachten

Seborroïsch eczeem

Lees meer over

Contactallergie

Lees meer over

Contacteczeem

Lees meer over

Droge huid

Lees meer over

Jeukende hoofdhuid

Lees meer over

Gevoelige huid

Lees meer over

AT14 bestellen?

Dat kan gemakkelijk online via dermatologie-winkel.nl

AT14 bestellen