Hypoallergene huidverzorging

Alle AT14 skincare producten zijn hypoallergeen. Daarin onderscheidt AT14 zich van andere huidverzorgingsproducten. Maar wat betekent deze term?

Écht hypoallergeen

Geschikt voor alle huidtypen

Óok geschikt bij contactallergie

Wat betekent hypoallergeen?

“Hypoallergeen” verwijst naar een product of stof die een verminderde kans op allergische reacties geeft. Het betekent dat het minder waarschijnlijk is dat het product of de stof allergische reacties veroorzaakt bij mensen die gevoelig zijn voor bepaalde allergische stoffen. Het doel van hypoallergene producten, zoals AT14, is om het risico op allergische reacties zo klein mogelijk te maken.

AT14 skincare is ontwikkeld door een team van dermatologen en allergologen met een missie:

“Goede, veilige en écht hypoallergene producten ontwikkelen voor de zeer gevoelige huid. Zoals een (extreem) droge huid, een huid gevoelig voor contactallergenen of voor contacteczeem.”

 

Welke ingrediënten zitten er in AT14?

AT14 skincare producten zijn hypoallergeen en bevatten geen contact-allergene ingrediënten die door de medische literatuur als dusdanig zijn omschreven. Dat is uniek. Andere huidverzorgingsproducten bevatten vaak wel ingrediënten die contactallergie kunnen veroorzaken. Lees hier welke ingrediënten zijn weggelaten in de AT14 formule.

Allergoloog dr. Roovers
ETZ Tilburg

“Het is van belang om met contactallergeen-vrije producten te werken, om niet alsnog een contactallergie uit te lokken. Ik vertel uiteindelijk welke stof(fen) de patiënt dient te vermijden, maar kon tot voor kort geen product adviseren wat wel gebruikt kon worden. Dat is zeer frustrerend voor de patiënt en voor de dokter. Ik ben voor mijn patiënten heel erg blij met de komst van AT14.”

Lees het volledige interview

Prof. dr. Th. Rustemeyer
VUmc Amsterdam

“Mensen met constitutioneel eczeem hebben een slechtere huidbarrière. Hierdoor kunnen allergenen makkelijker in de huid komen en een contactallergie uitlokken. Om deze reden wordt het gebruik van allergeenvrije producten geadviseerd. Maar, ook voor mensen met een tijdelijke beschadiging van de huidbarrière zou een soortgelijk advies verstandig zijn.”

Lees het volledige interview

Klachten

Seborroïsch eczeem

Lees meer over

Contactallergie

Lees meer over

Contacteczeem

Lees meer over

Droge huid

Lees meer over

Jeukende hoofdhuid

Lees meer over

Gevoelige huid

Lees meer over

AT14 bestellen?

Dat kan gemakkelijk online via dermatologie-winkel.nl

AT14 bestellen